Her har vi samlet diverse informasjon som er nyttig for alle som er medlem av en svømmegruppe i TS&LK. Vi opplever at dette er info spesielt nye medlemmer etterspør.

Vi har også en medlemsgruppe på Facebook der man kan ta kontakt med andre foresatte og svømmere om man lurer på noe.

 

Hva koster det å svømme i TS&LK? 

For å være medlem av klubben betaler du en medlemskontingent på 200 kr. I tillegg er det treningsavgifter for hver gruppe. Her finner du mer detaljert informasjon om hver enkelt svømmegruppe. Treningsavgiftene fastsettes utfra tilbud om antall treninger, og aktiviteter.

Andre kostnader:

  • Egenandeler til svømmestevner og treningsleire. Egenandelen varierer mellom ulike stevner. Klubben dekker en større andel av kostnadene på stevner vi ønsker at flest mulig svømmere skal delta på, for eksempel LÅMØ. Stipulerte egenandeler står oppført i terminlisten. 
  • Lotteriet. Mange velger å kjøpe loddene selv fremfor å selge dem. I så fall blir dette også en utgift, en valgfri sådan.
  • Kjøp av klubbtøy og badehetter. Det er selvsagt ikke noe krav at man bruker klubbtøy, men mange velger å kjøpe seg en T skjorte og en shorts til å ha på landtrening og under svømmestevner.

Klubbtøy kan man få kjøpt hos Nor-Contact Sport i Sommerveita 3

Badehette får man kjøpt ved å kontakte Elise Dilling eller trener for gruppen. Utøveren vil da få badehetten på trening og dere vil motta faktura via tryggivann.no. Pris: TSLK badehette hvit eller svart 100kr, utgått badehetter 30kr

Dersom det er flere fra samme familie som betaler treningsavgift og/eller kursavgift på TS&LK-NSS, skal det være moderasjonspris på alle utenom den høyeste avgiften. På kurs settes prisen da til søskenmoderasjonspris som i 2020 er kr 200 lavere enn full pris. For treningsavdelingen gjelder regelen om 20% rabatt for alle utenom den med høyeste pris. Det er viktig at foresatte med flere barn i klubben registrerer alle under samme bruker på tryggivann.no. Hvis ikke er det vanskelig for oss å fange opp hvem som skal ha søskenmoderasjon.

 

Svømmestevner

Svømmestevner er gøy! Her blir du enda bedre kjent med klubbkameratene dine og få se resultatet av din treningsiver.

 

Klubbstevner/TSLK CUP: Dette er uformelle konkurranser i regi av klubben som skjer i treningstiden. Hensikten med disse stevnene er at barna får en myk og uhøytidelig innføring i hvordan det er å delta på svømmestevner. Forhåpentligvis vil dette være en avdramatisering av svømmekonkurranser, slik at barna får en god og trygg førstegangsopplevelse med stevner.

Vi har fire klubbstevner i løpet av et år, to i vårhalvåret og to i høsthalvåret. Stevnet er kostnadsfritt.

 

TSLK-lekene: Under utvikling. Info kommer.

 

Ikke approberte stevner (rekruttstevner): Disse stevnene er spesielt egnet for barn fra 8 til 10 år, men gjerne også for eldre svømmere som er nye i idretten. Her er øvelsesutvalg tilrettelagt, svømmerne blir ikke diskvalifisert og alle får premie. Målsetningen for svømmerne som deltar på rekruttstevner er å lære stevnerutiner og venne seg til konkurransesituasjonen.

 

Approberte stevner (åpne stevner) Disse stevnene er for alle som er 10år eller eldre. Her er det tidtaking og rangering av nivå. Man får inspirasjon av eldre svømmere, 1/3 delspremiering og litt mer sommerfugler i magen. Våre ulike grupper har ulike stevner som sitt hovedmål hver sesong, dette vil treneren informere mer om både på trening og på foreldremøter.

Les mer om norsk svømmings arrangementsstruktur her.

 

Påmelding – og er svømmeren kvalifisert?: Invitasjoner til stevner sendes fra Spond. Her står all info om hvordan du skal melde deg på. Påmelding registreres i Spond, men du må i tillegg melde på svømmeren på tryggivann.no. Link legges ut i informasjonen om arrangementet i Spond.

Det er viktig å være klar over er at det er trenerne som velger hvilke øvelser svømmerne skal delta på. Trenerne velger øvelser basert på hva man har jobbet med på trening i tiden frem mot stevnet.

På TSLK sin hjemmeside – Svøm Aktiv – Terminliste skal aktuelle stevner for de enkelte svømmegruppene være listet opp. Men en invitasjon betyr ikke at man automatisk er kvalifisert til å delta. Det kan stå info om kvalifikasjonskrav i mailen, men ofte vil en også finne det på nettsiden www.medley.no – Ranking – Kvalkrav

På www.medley.no – terminliste finner man forøvrig også detaljert info om de enkelte stevnene.

NB: det står også info om påmelding under hvert av stevnene her, men dette er påmelding som TSLK gjør til arrangøren. Du skal altså ikke melde svømmere på direkte til arrangøren. Som forelder eller utøver bruker du alltid påmeldingslink i Spond.

 

Egenandeler svømmestevner og andre aktiviteter: På terminlisten kan du finne ut hva egenandelen er for de ulike aktivitetene. Dere betaler ingen egenandel for TS&LK´s egne svømmestevner. Stort sett så er det faktura som benyttes som betalingsmåte med betalingsdato.

 

Hva skjer på et stevne?

Si alltid ifra til trener eller lagleder når dere kommer til stevnet slik at vi vet at du er ankommet. Det er satt av tid til oppvarming/innsvømming før selve konkurransene starter. Innsvømming er viktig for å bli kjent med bassenget, kjenne på vannet og våkne opp både fysisk og mentalt.

Etter innsvømming er det viktig at svømmerne holder seg varme. Det gjøres ved å tørke seg godt og skifte til ny badedrakt/bukse og ta på seg en eller flere av klubbeffektene våre. Det er lurt å ta på seg både bukse, sokker og sko. Vi anbefaler å bruke sko/sandaler for å unngå stive og kalde legger.

15 til 25 minutter før start er ventetiden over og svømmerne skal begynne med oppvarming på land. Det inkluderer også å minne seg selv på de tingene som er viktig (for eksempel må innslag i bryst/butterfly være med begge hender). Ta gjerne en prat med din trener for noen siste råd og veiledninger. Litt før start går en fram til starten, tar av seg klærne og rister løs armer og bein. Nå er det tid for å gi alt man kan!

Etter at en er ferdig med å svømme skal svømmeren gå til treneren sin for å få tilbakemelding.

 

Når skal barnet svømme? Et svømmestevne kan ofte være en lang affære. I løpet av en halv dag i bassenget svømmer man kanskje bare to-tre ganger. Mange foreldre lurer sikkert på når barnet svømmer, slik at de kan ta med besteforeldre etc for å se på. Man vil etter hvert som man har vært og sett på en del stevner få litt oversikt over hvor store eller små de ulike stevnene er. På mange stevner lages det tidsskjema. Dette, i tillegg til startlister og resultatlister, finner du på www.livetiming.no eller mobilversjonen.

 

Stafett: På de aller fleste stevner er det stafetter. Så lenge antallet går opp, prøver vi å få det til slik at alle får svømme på et lag. Det forventes at alle deltar på stafett. På lokale stevner hvor foreldrene står for transporten selv har vi opplevd at svømmere har reist hjem før stevnet er ferdig. Siden stafettene ofte går på slutten av stevnedagen har dette medført at vi har manglet stafettsvømmere. I utgangspunktet skal ALLE svømme stafett. Om man absolutt ikke har mulighet til å delta må man informere om dette når man melder seg på stevnet.

 

Kosthold: Mat og drikke er veldig viktig under stevnet. Om morgenen er det viktig med en god frokost som inneholder mye karbohydrater. Ta også med en god matpakke som du kan spise ca. halveis i stevnet (grovt brød med proteinrikt pålegg). Under stevnet er det viktig å spise lite og ofte. Frukt, rosiner, brød, pasta og nøtter er gode forslag. Etter at man har svømt er det også viktig å få i seg litt næring til musklene. Sjokolademelk og yoghurt er gode forslag. Man må drikke minimum en halv liter vann i timen, gjerne som saft eller sportsdrikk. Godteri, brus og andre søtsaker hører ikke hjemme på et svømmestevne.

Vi anbefaler alle å lese fakta arkene fra Olympiatoppen (linker under)

Mat og drikke før trening/konkurranse

Mat og drikke under trening/konkurranse

Mat og drikke etter trening/konkurranse

Kosthold for unge idrettsutøvere

Viktigheten av væskeinntak for prestasjonen

 

LÅMØ & ÅM 

LÅMØ = Lansdel Årsklassemønstring
ÅM = Årsklassemesterskap

Man kan delta i LÅMØ fra og med det året man fyller 11 år til og med det året man fyller 16 år.
For å delta i LÅMØ må svømmeren kvalifisere seg. Dette gjøres gjennom LÅMØ-øvelsene.
Kvalifiseringsperioden til LÅMØ Landsdel er for tiden fra slutten av februar ett år til slutten av februar året etter. For LÅMØ 2020 er kvalifiseringsperioden 28. februar 2019-26. februar 2020. LÅMØ 2020 arrangeres 13.-15. mars i Namsos.
De 24 beste i hver av klassene 13 år til 16 år i regionen vil være kvalifisert. For klassene 11 og 12 år holder det å ha gyldig påmeldingstid på alle de 5 øvelsene. Rangering skjer basert på samlet poengsum fra de 5 LÅMØ-øvelsene.

Rangeringslistene ligger inne på medley.no (ranking –> LÅMØ ranking landsdel)

11 års klassen er med i kvalifiseringen, selv om kvalifiseringsperioden hovedsakelig foregår i det året de er 10 år og dermed ikke regnes som offisielle konkurransesvømmere. Tidene de svømmer på approberte stevner vil da ikke bli offentliggjort før de er i 11 årsklassen. Altså; rangeringslister for 11 års klassen vil bli klar 1. januar det året LÅMØ arrangeres.

LÅMØ – Øvelser for 11 årsklassen
• 400 m fri
• 50 m butterfly
• 100 m bryst
• 100 m rygg
• 200 m medley

LÅMØ –øvelser 12–16 årsklassen
• 400 m fri
• 100 m butterfly
• 200 m bryst
• 200 m rygg
• 200 m medley

 

LÅMØ
I Norge avholdes LÅMØ i 5 landsdeler. Stevnet arrangeres helgen midt i mars og arrangeres på samme dag og klokkeslett i alle landsdelene. Alle deltakerne må delta i alle LÅMØ øvelsene. Det deles ut gull, sølv og bronse i hver klasse for hver øvelse. I tillegg deles det ut en sammenlagtpremie for 1 – 6 plass i hver årsklasse. Sammenlagtrangeringen gjøres etter Fina-poeng hvor 4 og 5 øvelser teller. 11 og 12 årsklassen får i tillegg deltakerpremie.

 

ÅM
LÅMØ gjelder som direkte kvalifisering til ÅM (Årsklassemesterskap) for årsklassene 13-16 år.
Etter at LÅMØ er avsluttet lages en nasjonal rangeringsliste for alle 11 og 12 åringene. De tre beste 11- og 12-åringene på landsbasis vil få tilsendt diplom fra NSF.
For 13-16 årsklassene er de 24 beste i hver klasse (landsbasis) kvalifisert. Rangering skjer etter sammenlagt de 4 beste poengsummene fra de 5 ÅM-øvelsene.

 

Dugnadsarbeid i TS&LK

Det er veldig lite dugnasarbeid i TS&LK. Det er i all hovedsak tre ting vi trenger hjelp til.

  1. Stille som tidtaker, kjøkkenhjelp eller på stevnekontor på egne svømmestevner.
  2. Selge lodd i det årlige lotteriet.
  3. Arrangere kveldsmat for de ulike gruppene på TS&LK´s klubbrom i Pirbadet.

 

Forsikringer

Reiseforsikring: En egen reiseforsikring er nødvendig når du reiser på stevner og leirer med TS&LK. Klubben har ikke egen reiseforsikring som dekker avbestilling ved sykdom eller andre hendelser når vi er på tur.

Reisevirksomheten i klubben er stor, og vi er ofte mange på tur. Dette gjør at vi er tidlig ute med booking av transport og overnattinger for å senke kostnader og egenandeler. Ulempen er at ”budsjettreiser” gir liten eller ingen fleksibilitet med hensyn til eventuelle avbestillinger. Alle må ha reiseforsikring med avbestillingsforsikring som gjelder for familie. På denne måten vil man ikke lide økonomisk dersom deltageren blir syk og må melde avbud. Utover sykdom gjelder en slik avbestillingsforsikring også i forbindelse med andre hendelser av alvorlig karakter i familien.

Sjekk din egen forsikring for detaljer og anskaff en dersom dere ikke allerede har.
Sett dere også inn i dekningen for reisegods og lignende. Det hender dessverre at ting blir mistet/stjålet når man er på tur.

Skulle deltakeren i tillegg bli syk/skadet på reisen skal man heller ikke glemme behandlingsutgifter og hjemtransportkostnadene, som kan være greit å få dekket om noe galt skulle skje.

Når man reiser innen EØS-områder bør man også ha med seg Europeisk Helsetrygdkort. Dette kan bestilles på www.trygdeetaten.no (kostnadsfritt).

NB: Ved avmelding av en aktivitet etter påmeldingsfristens utløp vil TSLK fakturere de faktiske kostnader for den aktuelle utøveren, ikke bare egenandelen. I de aller fleste tilfeller vil dette blir refundert av den enkeltes reiseforsikring, såfremt det gjelder sykdom e.l.

 

Ansvarsforsikring: Klubben har egen ansvarforsikring gjennom Norges Svømmeforbund som gjelder for de aktiviteter og arrangementer klubben har.

 

Forsikring for unge opp til og med 12 år: Gjennom NIF har TS&LK en forsikringsordning som gjelder for alle som deltar på aktiviteter via TS&LK. Fra det året de fyller 13 år må deltagere ha en grunnlisens for å være dekket av idrettskadeforsikringen. Forsikringen betales av TS&LK. Du som foresatt trenger ikke å foreta deg noe for at denne lisensen skal betales.